Teksti: Sirpa Mäkinen
Kuvat: Sirpa Mäkinen ja Marjo Rönkä.

Alla oleva tekstini on julkaistu myös Ideapark NYT! –lehdessä 9.10.2020. Se taustoittaa blogini seuraajille toiminnassani tapahtuvia muutoksia: Soliseva on jatkossa henkilöyritykseni, jonka kautta keskityn aiempaa enemmän työnohjaus-, valmennus-, terapia- ja kehittämistyöhön, ehkäpä myös kirjoittamiseen.

Olen osallistunut Ideaparkissa syksyn aikana toteutettuihin keräyksiin. Kenties Sinäkin, omien mahdollisuuksiesi mukaan. Niissä on voinut mm. lahjoittaa urheiluvälineitä Hope ry:n kautta vähävaraisille lapsiperheille. Lokakuun 11. päivään asti on menossa Partioaitan Asunnottomien yön takkikeräys. Solisevassa olemme tarjonneet tänä vuonna maksutonta, matalan kynnyksen terapia- ja keskusteluapua säännöllisesti 12 ihmiselle. Kysyntää olisi ollut paljon enemmällekin. Moni on nyt taloudellisesti ja henkisesti tosi kovilla. Ruoka-apua on kaivannut yhä useampi ihminen opiskelijoista pienyrittäjiin.

Tämä aika muistuttaa siitä, että meistä jokainen voi joskus joutua myrskyn silmään. Silloin tarvitaan tuulen kantoa tai kantamoista, joka nostaa meidät omille siivillemme ja ulos pahimmista turbulensseista. Yksin ei kenenkään tarvitse liitää. On OK kaivata jeesiä ja joukkovoimaa. Sitä voimme tarjota toisillemme monin eri tavoin. Usein parvessa lentäminen on mukavampaa ja voi auttaa oikean suunnan valinnassa. Toisista välittäminen ei vaadi rahaa tai hyväkuntoista lahjoitustavaraa. Se on kuuntelemista ja vuoropuhelua, joka synnyttää uutta – antaa voimaa lentää eteenpäin yksilöinä, ryhminä, organisaatioina tai yrityksinä.

Näissä mietteissä perustimme neljän muun kokeneen sosiaali-, terveys- ja terapia-ammattilaisen kanssa Kantamoisen. Se tarjoaa kannattelevaa ja terapeuttista tukea perheille yhteistyössä kuntien, järjestöjen ja muiden yritysten kanssa. Kantamoinen jatkaa Solisevan käynnistämiä sosiaalihuolto- ja lastensuojelulakien mukaisia tukipalveluja sekä Ideaparkin 2. kerroksen Mielen hyvinvoinnin taukopaikan toimintaa.  Luvassa on myös aivan uudenlaista tukea perheille ja nuorille. Voit tutustua Kantamoiseen Ideaparkin nettisivuilla ja sopimalla tapaamisen kasvokkain tai etäyhteyksin. Olemme korvat auki uusille yhteistyöavauksille, jotta saamme puhallettua lisää tuulen kantoa kaikille.

Maailman mielenterveyspäivänä 10.10. näytämme vihreää valoa kuuntelemiselle klo 18–20 – tervetuloa poikkeamaan turvavälein ja maskisuositusta noudattaen!

Kategoriat: Uutiset