OIkeusministeriö jakoi 10.2. Demokratiapalkinnon 2020 uudenalaista vuorovaikutusta ja vaikuttamisen hyviä käytäntöjä edistäneille kansalaisyhteiskunnan toimijoille. Lisätietoa täältä.

Palkittujen joukossa oli Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n Vahvistu vanhempana -kokemusasiantuntijatiimi, jonka toiminnassa ja taustatukena on toiminut Sirpa Mäkinen. Onnittelut Sirpalle ja koko tiimille, jonka toiminnasta voit lukea lisää Tukiliiton ajankohtaistiedotteesta.

Sirpa tuo myös Kantamoisen toimintaan vahvaa kehittämistyön osaamista, ja pitää huolta siitä, miltä palvelu tai toimintaidea näyttää sitä käyttävän ihmisen tai yhteistyötahon näkökulmasta. Kokemustiedon ja ammatillisen osaamisen yhdistäminen on Kantamoisen toiminnassa muutenkin keskeisellä sijalla. Hyvä kohtaaminen on arvo, josta emme halua tinkiä.

Monet järjestöt vaikuttavat ja tuovat esille perheiden sekä sosiaalihuollon asiakasryhmien tarpeita ja toiveita. Kansalaisjärjestöt tuottavat myös paljon tietoa ja materiaaleja, joita toimijat eri sektoreilla voivat käyttää työnsä tukena. Näistä hyvänä esimerkkinä tässä yhteydessä toimii Sirpan ja kokemusasiantuntijatiimin käsikirjoittama Vahvistu vanhempana -selko-opas. (Linkki aukeaa pdf-tiedostoon.) Suosittelemme tutustumaan siihen!