Kirjoittajat Sonja Viitakoski ja Veera Lahtinen. Teksti on julkaistu kolumnina Ideapark NYT! -lehdessä 13.5.2021

Kesä on jo aivan lähellä. Luonto herää, alkaa vihertää ja tuoksua. Aamut täyttyvät lintujen laulusta. Milloin viimeksi pysähdyitkään aistimaan ympärillä olevaa luontoa?

Kesän korvalla tekee mieli ottaa rennosti, heittää kengät pois ja tassutella paljain varpain, vaikkapa mökkipolulla. Kaikilla ei ole mahdollisuutta mökkilomaan, mutta laiturin nokka kutsuu istahtamaan ja upottamaan varpaat viileään veteen, vaikka vain mielikuvissa.

Omaan mielen maisemaan voi mielikuvituksen avulla päästä, milloin ja missä vain. Luonnossa ja luontomielikuvissa vietetty aika alentaa tutkitusti verenpainetta ja stressihormonitasoja, virkistää ja auttaa meitä löytämään uusia näkökulmia ja ideoita.

Nautitaan kesällä niistä asioista, jotka nyt ovat mahdollisia toteuttaa. Tunnista auringon lämpimät säteet, tuulen kevyt kosketus ja nojaa selkäsi vahvan puun runkoa vasten. Luontoyhteyttä voi vahvistaa myös aivan lähiluonnossakin tai lisäämällä luontoelementtejä esimerkiksi sisustukseen. Poimi polulta mukaasi kivi, josta sinulle tulee mieleen jokin mukava asia tai joka tuntuu muuten mukavalta. Näkyvällä paikalla kivi palauttaa sinut tähän levolliseen hetkeen.