Kolumni on julkaistu Ideapark NYT! -lehdessä 14.9.2021.

Kohti pimeneviä syysiltoja mentäessä työ ja arki alkavat taas rytmittyä ja tasauspäivät tuovat säpinää elämään.

Voisiko hintojen ohella kuitenkin tasata myös työtaakkaa? Parhaiten se käy yhteistyöllä osaavien ihmisten ja organisaatioiden kesken.

Kantamoinen osuuskunta itse on syntynyt juuri tämän ajatuksen pohjalta. Samasta syystä teemme myös yhteistyötä mm. Pirkan Opiston ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piiri ry:n kanssa erilaisten kurssien muodossa. Kuntakumppaneiden kanssa taas pystymme muokkaamaan esimerkiksi perheille tuotettavia palveluja asiakaslähtöisemmiksi. Yritysyhteistyö taas mahdollistaa toimivamman markkinoinnin tai vaikkapa tilaisuuden vahvistaa osaamista täydennyskoulutuksilla järkevään hintaan.

Toimiva kumppanuus edellyttää luottamusta ja vastuunkantoa, mutta mahdollistaa paljon. Parhaimmillaan yhteistyöstä hyötyvät osapuolten lisäksi myös moni muu. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piiri ry:n, Pirkan opiston ja Kantamoisen yhteistyöllä syksyllä järjestettävä lastenhoitajakurssi voi esimerkiksi muodostua monelle nuorelle väyläksi kohti työelämää. Tuosta ja muista kursseista löydät lisäinfoa täältä. Tervetuloa mukaan!

Lempäälän kuntapäättäjiä kutsumme myöhemmin syksyllä keskustelemaan perheiden tarpeista ja niihin vastaamisesta.

Sillä yhdessä me kaikki olemme enemmän.

Kuvassa näet Kantamoinen osuuskunnan arvot, joita ovat:

KANNATELLEN, TERAPEUTTISESTI, LUOTETTAVASTI JA YHDESSÄ