Sosiaalinen kuntoutus aikuisille ja nuorille

Sosiaalinen kuntoutus nuorille ja aikuisille voi toteutua sosiaalihuoltolain mukaisena palveluna aikuis- ja vammaissosiaalityön kautta tai itse maksaen. Erityisen hyvin sosiaalinen kuntoutus sopii psyykkisiä ja neurologisia haasteita kokeville asiakasryhmille sekä jatkopolkuna esimerkiksi päihde-, tmv. kuntoutusjakson jälkeen.

Kantamoisen sosiaalinen kuntoutus toteutuu yksilöllisesti, pienryhmätoimintana tai näiden yhdistelmänä. Keskiössä ovat kuntoutujan itsepystyvyyden sekä tunne- ja vuorovaikutustaitojen vahvistaminen. Sosiaalisessa kuntoutuksessa hyödynnämme Ideaparkin kauppakeskuksen mahdollisuuksia, luontoa, eläimiä ja erilaisia luovia, toiminnallisia työtapoja. Kuntoutus integroidaan osaksi asiakkaan arkea ja lähiyhteisöä. Lisätietoa ja paikkavaraukset: info@kantamoinen.fi

Suomen talvinen luonto

Pirkan opisto -yhteistyö syksyllä 2021

Lisätietoa ja ilmoittautuminen Pirkan opiston sivuilla.

Lastenhoitokurssi nuorille ja aikuisille (MLL) 
Virta-kampus, luokka Sotka D2085, Valkeakoskentie 19, Lempäälä 
Ti 17.00–19.30, 21.9.–23.11.2021 
Kouluttajat  Liisa Lindström, Sirpa Mäkinen ja Veera Lahtinen  
Kurssimaksu: 60,00 € , Ilmoittautuminen päättyy 14.9.2021  
Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) lastenhoitokurssilla perehdytään lapsen perushoitoon, tarpeisiin ja kehitysvaiheisiin. Käsitellään myös leikin merkitytäs, lapsen kuuntelemista, yleisiä lasten sairauksia sekä tapaturmien ennaltaehkäisyä ja hoitoa.  Kurssi sisältää lähiopetusta,  itsenäisiä tehtäviä ja harjoittelun lapsiperheessä. Hyväksytysti suoritettu kurssi ja soveltuvuus lastenhoitotehtäviin antavat 16–70-vuotiaille mahdollisuuden pyrkiä mukaan MLL:n lastenhoitajatoimintaan. Kurssi järjestetään yhteistyössä MLL:n Hämeen piirin kanssa.  Lisätiedot kurssista netti-ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssihinnasta ei myönnetä alennuksia. 
 

Jarrutellen hyvinvointia 
Ideapark, 2. krs. Mielen hyvinvoinnin taukopaikka,, Ideaparkinkatu 4, Lempäälä 
La 12.00–16.15, Su 12.00–16.15, 30.–31.10.2021 
Sosionomi YAMK, opettaja, ratkaisukeskeinen terapeutti (PgDip) Sirpa Mäkinen sekä muita asiantuntijoita 
Kurssimaksu: 30,00 € , Ilmoittautuminen päättyy 21.10.2021 23.59 
Tuntuuko, että olet ylivireystilassa? Tai aiheuttavatko palautuminen tai nukkuminen haasteen tunnetta? Tällä kurssilla sinulla on mahdollisuus jarruttaa ja pysähtyä oman hyvinvoinnin tarpeiden äärelle kokonaisvaltaisesti. Saat tietoa ja näkökulmia kehon, mielen ja tunteiden rauhoittamiseen, ja sitä kautta myös parempaan uneen ja palautumiseen. Pääset myös tutustumaan Neurosonic® -rentoutusmenetelmään, jossa kehoon kohdistettava matalataajuinen värähtely hoitaa kehoa ja mieltä.