Lasten tukiviikonloput

Kantamoisen lasten tukiviikonloput toteutuvat perjantaista sunnuntaihin Ruovedellä. Tukiviikonloppuja on vuodessa yhteensä kymmenen, ja niihin osallistuu sama 7-12 -vuotiaiden lasten ryhmä (8 lasta) ja samat ohjaajat, joilla on kokemusta tarvitsevien ja erityisten lasten ohjaamisesta. Viikonloppujen ohjelmaan kuuluu niin luontoelämyksiä kuin aika rauhoittumiseen ja aikuisen syliin. Kantamoisen ohjaajat huolehtivat lasten kuljetuksesta mökkiviikonloppuihin ja pitävät muutenkin tiiviistä yhteyttä osallistuvien huoltajiin. Toiminta on tavoitteellista ja suunnitelmallista lastensuojelun tai sosiaalihuollon tukipalvelua perheille, joiden elämäntilanne on jostakin syystä kuormittunut. Useimmiten osallistumismaksuista vastaa lapsen kotikunta, mutta myös perheet tai heidän lähi-ihmisensä voivat maksaa ryhmäpaikan. Lisätietoa ja paikkavaraukset info@kantamoinen.fi tai p. 040 6264885/ Veera Lahtinen.

Ennen tukiviikonloppuihin sitoutumista mökkielämää voi harjoitella myös Kantamoisen lasten mökkilomalla Ruovedellä 17.-19.6.2021. Mökkilomalle voi hakeutua esimerkiksi kotikunnan tuella tai itse maksaen eikä sille osallistuminen vaadi sitoutumista Tukiviikonloppuihin.

Ammatillinen tukihenkilöpalvelu ja nepsy-valmennus

Ammatillinen tukihenkilöpalvelu tarkoittaa lapsen tai nuoren tarpeisiin räätälöityä tukisuhdetta, jossa työntekijä sitoutuu tarvittaessa pitkäaikaiseen yhteistyöhön lapsen ja perheen kanssa. Meillä on kokemusta erityisesti traumaattisia kokemuksia sekä neuropsykiatrisia tai
psyykkisiä haasteita omaavien lasten ja nuorten kanssa
työskentelystä. Tapaamme lasta tai nuorta aina hänen omassa
elinympäristössään, mutta joskus on myös tarve laajentaa piirejä.
Sosiaalisten tilanteiden harjoittelu, myönteiset kokemukset
itsestä tai uuden mielekkään toiminnan löytäminen voivat olla
lapselle tukea antavia ja vahvistavia kokemuksia. Toisinaan
työskentelyssä tukena voi olla tavoitteellisesti hevonen, koira tai muu eläin. Tukihenkilöpalveluun voi hakeutua oman kotikunnan työntekijän kautta tai itse maksaen. Myös muut yritykset, kuten lastensuojelu- tai perhekuntoutusyksiköt ovat ostaneet palvelua lisätueksi asiakkailleen.

Lisätietoa ja paikkatiedustelut: info@kantamoinen.fi

Kuvassa voi olla 2 henkilöä ja teksti